Je moestuin in een App

Een moestuin beginnen eenvoudig? 

Het lijkt zo mooi, je eigen groenten en fruit. Mooie oogsten en heerlijke smaken. En inderdaad de smaak van eigen geteelde groenten en fruit is onovertroffen. Daarnaast geeft het natuurlijk een enorme voldoening om juist dat te eten waar je van begin tot eind aandacht aan hebt besteedt.

Er zijn meer redenen waarom een moestuin weer helemaal terug is en het ouderwetse image weg is. Weten wat er op je bord ligt is belangrijker dan ooit, buiten zijn en dicht bij de natuur geeft voldoening. En eigenlijk is het best wel spannend en leuk om een plant te zien groeien. Een tomatenplant b.v. is in de zomer een soort van kerstboom met toverballen die ontstaan vanuit kleine bloemetjes en veranderen in kleine groene bolletjes en daarna mooie rode ronde geurige tomaten worden.

Iedereen kan het leren om een moestuin te onderhouden!

Er is wel toewijding voor nodig en kennis. Je kunt al snel handige tips en informatie opdoen bij je mede tuinders. Helaas zijn die natuurlijk niet altijd aanwezig op het moment dat je ze nodig hebt.

Daarvoor is er nu de app, Moestuin basis, deze app geeft je de mogelijkheid om je eigen zaaikalender aan te maken zodat je altijd de belangrijke data bij de hand hebt voor zaaien, verplanten, oogsten en plantdichtheid van ca. 80 verschillende planten. Niet onbelangrijk is dat er ook een overzicht is met werkzaamheden en een overzicht met planten die het goed of juist niet goed doen naast elkaar.

Moestuin basis is gratis verkrijgbaar in de App store, binnenkort verschijnt er ook een uitgebreidere betaal versie.