Pompoensoep geheel anders

Niet moeilijk, heel lekker!

Anders dan anders gebruiken we hier geen water maar melk. Hierdoor krijg je al een heerlijke romige smaak zonder dat je er room of crème fraiche aan hoeft toe te voegen. Minder vet dus!

Naast pompoen zijn kikkererwten een belangrijke ingrediënt. Met de onderstaande hoeveelheden is dit ruim voldoende voor 6 personen.

Ingrediënten

blik kikkererwten, ca. 300 gram.

2 uien

halve bos peterselie

halve bos selderij

4 laurierbladen

1 stengel lavas met blad

stukje folie

8 kruidnagels, steek deze in de uien

theelepel anijszaad

peper en zout naar smaak

500 gram pompoen, netto gewicht na schillen en ontpitten

1,5 liter melk

evt. voor de garnering en smaak Dukkah en Griekse yoghurt

Bereiding

Uien schillen en de kruidnagels erin steken. De selderij, peterselie en lavas samenbinden, hoeft niet maar dit is makkelijker om later te verwijderen.

Snij de pompoen in parten, schil en ontpit. Daarna de pompoen parten in blokjes snijden. De blokjes niet te groot maken omdat ze later nog moet worden gepureerd of met de stamper worden fijngemaakt.

Doe de pompoen blokjes in een grote pan, voeg de uien, zout, peper, folie, laurier, anijszaad en het kruidenbosje toe. Giet nu de melk in de pan en breng aan de kook, roer om aanbranden te voorkomen.

Als het kookt, vuur laag draaien en ca. 1 uur laten koken. Let op dat je veelvuldig moet roeren, op basis van melk kan de soep snel aanbranden. Heb je een lekkere zachte pompoen dan kun je tussentijds proeven of de pompoen al gaar is, de kooktijd zal dan korter zijn.

De kruiden en uien verwijderen, kijk goed of je de folie en laurierbladeren allemaal hebt. Daarna kan de soep worden gepureerd of fijngestampt.

Voeg hierna de kikkererwten toe en laat deze warm worden in de soep.

Serveer met

Geef bij deze soep een snee lekker donker brood of roggebrood.

Voor extra smaak voeg een eetlepel Griekse yoghurt toe in elke soepkom en strooi er wat Dukkah over.

 

Auteur: Moestuin adviseur

Moestuinieren, heerlijk buiten zijn en lekker eten van wat je moestuin biedt behoren tot één van mijn vele hobbies die ik al jaren beoefen. Het is daarom ook erg leuk voor AppsTizers4U in deze blog over de moestuin leuke informatie en weetjes over te brengen op iedereen die het moestuinieren (en lekker eten) een warm hart toedraagt.